Moet ik als webcamgirl belasting betalen?

Moet ik als webcamgirl belasting betalen over datgene wat ik verdien met webcammen?

Webcamwerk en belasting betalen gaan hand in hand, het is nou eenmaal zo. Bij ieder soort werk en inkomen moet er belasting worden afgedragen. Leuker kunnen wij het niet maken.

Moet ik als webcamgirl belasting betalen
Moet ik als webcamgirl belasting betalen

Als je van plan bent om te gaan verdienen als webcamgirl is belasting betalen een belangrijk onderwerp waar je goed rekening mee moet houden. Bij de meeste webcamsites ga je als zelfstandige in dienst, zonder arbeidscontract en er wordt geen loonbelasting ingehouden. Dit betekend dat je alle belastingen zelf moet regelen. Als webcamgirl is het jou verantwoordelijkheid, maar de Belastingdienst helpdesk kan je hierbij altijd helpen. Voor iedereen en voor elke situatie zijn er andere regels. De mensen bij de Belastingdienst kunnen je hier prima mee helpen. Zij hoeven overigens niet exact te weten wat voor werk je doet. Je geeft gewoon aan dat je online werkzaamheden doet op een blog of website – meer informatie over jou specifieke baan hebben ze niet nodig om je te kunnen helpen. Informatie over je verdiensten, uitkeringen en persoonlijke situatie hebben ze wel nodig om je te kunnen helpen met wat je aan belasting moet betalen. Vaak is er ook een grens waaronder je gewoon vrij mag verdienen.

Trefwoorden: webcamwerk belasting, camgirl belasting betalen, belastingdienst webcammodellen, belasting betalen webcam werk, webcamplatformen werk, loonbelasting afdragen, webcammodel eigen bedrijf, verdiensten opgeeft aan de belastingdienst